تعقل و تفکر
مدینه منوره بعد از وفات رسول اکرم (ص) شاهد عجیب ترین حوادث روزگار بود و بدون شک اثر فوق العاده ای در تاریخ آن عصرمسلمین و عصر های دیگر حتی تا به امروز داشته است .
حوادثی که پیامبر (ص) پیشا پیش برخی از آن را برای عموم و برخی را به صورت خصوصی برای اهل بیت (ع) بیان فرمودند .
از آن جمله فرمایشی است که پیامبر اکرم (ص) به حضرت امیر (ع) فرمودند : « یا علی سیاتی زمان علی امتی لا یبقی من الاسلام الا اسمه و لا من القرآن الا درسه » = یا علی به همین زودی زمانی فرا می رسد که از اسلام چیزی جز اسمش و از قرآن جز درسش چیزی باقی نمی ماند . اکنون جای تامل است که پیامبر اکرم 23 سال زحمت کشید تا اسلام را تبلیغ کند حال چه اتفاقی قرار است بیافتد ،که پیامبر (ص) می فرماید از اسلام جز اسم چیزی باقی نمی ماند ،با کمی تامل در تاریخ اسلام به این مساله پی می بریم .
دنیا طلبان در تمامی روزگاران با دستورات دینی که با منافع دنیایی آنان منافات و تعارض ایجاد کرده بود، سخت مبارزه می کردند ،رسول اکرم (ص) نیز از این قاعده مستثنی نبود و عمده دشمنی های سران قریش با حضرت نیز از این مساله سرچشمه می گرفت .
آنان برای تامین خواسته های خویش، تمامی راهها را( اعم از تطمیع ، تهدید ، ترور شخصیت و حتی ترور شخصی در لیلة المبیت ) با پیامبرآزمودند و در اهدافشان عقیم ماندند . تنها امید این گونه افراد بر مرگ و وفات پیامبر (ص) بود، می گفتند:« پیامبر از دنیا می رود و ما راحت می شویم» این امید شان هم در حادثه غدیر خم به نا امیدی تبدیل شد ،آنجا که قرآن مجید می فرماید : « الیوم یئس الذین کفروا من دینکم فلا تخشوهم واخشون » (1) = امروز ، کافران از زوال دین شما نا امید شدند بنا بر این از آنها نترسید بلکه از من بترسید .
1-سوره مبارکه مائده / 3
حدیث نا نوشته
اولین حادثه در زمان حیات رسول خدا (ص) اتفاق افتاد حضرت (ص) فرمودند : « ایتونی بدواة و کتف لا کتب لکم کتابا لن تضلوا بعده ابدا »
((تاریخ طبری ج3 / 61؛ ارشاد مفید ص 87 )) = دوات و کاغذی برایم بیاورید تا برای شما چیزی بنویسم تا بعد از آن هرگز گمراه نشوید ؛ اما فردی ؟گفت: « برگردید ، درد بر پیامبر غلبه کرده و هذیان می گوید کتاب خدا برای ما کافی است » طبقات ابن سعد ج2 / 242؛ تاریخ طبری ج3/61و...
انکار وفات پیامبر (ص)
دومین حادثه انکار وفات پیامبر توسط یکی از صحابه ؟ ( می توانید برای پی بردن به نام این شخص به منابعی که ذکر می گردد مراجعه کنید برای حفظ وحدت ملی و انسجام اسلامی از بردن نام این گونه افراد خودداری می کنم )می باشد هنوز لحظاتی از وفات پیامبر نگذشته بود ولی او می گفت : « کسی که گمان کند پیامبر از دنیا رفته ، بداند پیامبر باز می گردد و دست و پای او را قطع خواهد کرد.
(( سیره ابن هشام ج4 / 305 و تاریخ طبری ج3 /67، ترجمه تاریخ یعقوبی ج1 / 511 ))
تشکیل سقیفه
سومین حادثه مربوط به زمانی می شود که حضرت امیر (ع) به همراهی با عباس بن عبد المطلب و فضل بن عباس و قثم بن عباس و اسامه مشغول به تجهیز و تغسیل پیامبر بودند که خبر اجتماع انصار در سقیفه بنی ساعده به گوش ابوبکر و عمر و ابو عبیده جراح رسیدشتابان به سوی سقیفه رفتند (( تاریخ طبری ج3/67 و الکامل ابن اثیر ج2/189 ))
مبارزه با اهل بیت (ع)
پس از جریان سقیفه و به خلافت رسیدن خلیفه اول مسائلی برای خاندان وحی و نبوت ایجاد گردید .
سران قریش با خاندان وحی سه گونه مبارزه را آغاز کردند:
1- مبارزه اقتصادی یا همان غصب فدک
2- مبارزه فرهنگی یا همان شعار کتاب خدا ما را بس است
3- مبارزه سیاسی یا همان غصب خلافت
در مقابل این مبارزات باید دفاعی صورت بگیرد در آن زمان که ارتد الناس بعد النبی الا ثلاثة او سبعة = بعد وفات پیامبر مردم مرتد شدند الا سه یا هفت نفر که این ارتداد به معنای بازگشت به جاهلیت است نه ارتداد به معنای مسیحی یا یهودی شدن ...
و چونکه روح عصبیت و عربیت دوباره در مردم جزیرة العرب زنده شده بود ،بلال حبشی و سلمان فارسی و ابوذر غفاری و صهیب رومی در نظر آنان ارزشی نداشتند ،چرا که سلمان و صهیب عرب نبودند بلال برده آزاد شده بود و ابوذر هم قبیله نداشت تا از او حمایت کند . از طرفی دیگر حضرت امیر (ع) برای حفظ اصل اسلام مامور به سکوت بودند پس چه کسی بایداز حریم اما مت و ولایت در مقابل این بدعت ها مبارزه کند ؟ا
اینجاست که به نقش حضرت زهرا (س) در این نقطه حساس پی می بریم او که خود معصومه است و از هر گونه خطا و اشتباهی مبرا است
در مقابل هر سه نوع مبارزه به تنهایی به دفاع برخاسته و تا پای جان در این راه ( حمایت از حریم امامت و ولایت ) ایستادگی نمود تفصیل این سه نوع مبارزه باشد برای بعد ان شاء الله موفق باشید.